Szivárgó impotencia

Igencsak divatos manapság az információk kiszivárogtatása. Nemcsak a titkosaké, hanem az amúgy az adófizetőre is tartozó értesüléseké is.
Hirdetés

„Tegnap például az egyik, jól értesültnek számító román hírportálon hozták ily módon nyilvánosságra a kormánynak a sztrádaépítésekre vonatkozó, márciusban elfogadott memorandumát, és egy európai alapok minisztériumától származó szakvéleményezést, melyekből az derül ki, hogy ezen a téren sem tudja odafent a jobb kéz, hogy mit csinál a bal.
A kormányzati kapkodás amúgy nem újdonság, de az említett két iratból az világlik ki, hogy a tervezési, közbeszerzési vagy kivitelezési eljárás alatt álló sztrádaépítéseknél a hibás döntések miatt 1,3 milliárd euróra rúgó uniós pályázati pénz elvesztése forog kockán. Gyakorlatilag a kormány készített egy olyan pályaépítési stratégiát, ami az uniós források minisztériuma szerint betarthatatlan kivitelezési határidőket tartalmaz, ezért a jövő decemberig befejezni célzott pályaszakaszoknál kockáztatják az előbb említett összegű uniós támogatás elvesztését. A pályázati alapokért felelős szakminisztérium észlelte a hibákat, véleményezésében tett is ezek kijavítására javaslatokat, de azokat nem vették figyelembe.”

Hirdetés