Az árvízi hajósok

Miniszterelnökünk jobban tette volna, ha betartja korábbi ígéretét, s majd csak akkor megy el Teleorman kies tájaira, ha megépülnek a régóta megígért gátak és töltések.
Hirdetés

„Ponta teljesen nevetségessé tette magát, Dragnea már ezelőtt is az volt. S most nem csak Băsescu szurkálódik a kormány irányába, de kikezdte őket a sajtó is. Jóízűen, ráérősen. Miniszterelnökünk jobban tette volna, ha betartja korábbi ígéretét, s majd csak akkor megy el Teleorman kies tájaira, ha megépülnek a régóta megígért gátak és töltések. Avatni. Mert az jó és ünnepélyes, s még attól sem kell tartani, hogy esetleg felborul a csónak. 

Ami Dragnea mestert illeti, az ő árvízi hajóskodása még szánni valóbb, nevetségesebb és felháborítóbb. Nem egyébért, minthogy tizenhat esztendőkig volt e szerencsétlen megyének hol tanácselnöke, hol prefektusa. S innen »buktatta fel« barátja, Victor Ponta egyenesen Bukarestbe, s mindjárt kormányfő-helyettesnek, saját »jobb kezének«. 

Én megmaradok szerény vélekedésem mellett, hogy mindenféle országos »ágentúra« helyett a helybélieknek kellene végre csákányt, lapátot, talicskát ragadniuk, s megépíteni azokat a fránya töltéseket.”

Hirdetés