Nagyoperett

Az ember beleszédül abba, ahogy az ország első számú méltósága saját miniszterelnökéről beszél.
Hirdetés

„Az még csak hagyján, hogy olasz vígjátéki dottorénak csúfolja kétes doktori diplomája miatt, de azt is mondja róla, hogy hírneves hazudozó, a korruptak védője, maga is mélységesen korrupt, valóságos dráma lenne Románia számára, ha államfőnek választanák.

A miniszterelnök se marad adós: szerinte Băsescu a hazug és korrupt, sőt, az ország első számú korruptja, kommunista szekus, aki, meggyőződése szerint, mandátumának lejárta után börtönbe kerül, s lehet, hogy Adrian Năstase volt miniszterelnök cellatársa lesz.

A befeketítő és csúfondáros jelzők osztogatásában az elnök kisebbik lánya is élen jár; teheti, hisz neki nincsenek pénzmosással is gyanúsítható földvásárlási ügyletei: EBA szerint Ponta miniszterelnök nem egyéb egy rosszaságban elavult ifjúnál, a többi államférfira kiosztott csúfolódásokat hadd ne említsük, mindezek inkább jellembeli gyengeségre utalnak.

A fentieket figyelembe véve könnyű megjósolni: a nagy bukaresti politikai vihar csak most kezdődik, de tulajdonképpen nem több egy nagyoperettnél.”

Hirdetés