Ukrán válság, magyar pálinka

A nagyukrán nacionalisták jobban szétnézhetnének Európában, mielőtt az unióhoz való csatlakozásukat sürgetnék.
Hirdetés

„Ha szétnéznének, láthatnák, hogy Brüsszel és Strasbourg »legszentebb joguktól« fogja megfosztani őket, szabad és díjmentes gabonapárlat-készítési joguktól. Magyarán: nem lesz többé háztáji vodka! Ennél nagyobb csapás nem érhet egy jó ukrán hazafit, s mert a vodka iránti páratlan vonzalmukban inkább az oroszokra héjaznak, semmint a viszkiző britekre, a törkölyöző portugálokra, a snapszos németekre és osztrákokra, az almapálinkás franciákra és spanyolokra, így hát a házi készítésű vodka megvonása, illetve megsarcolása nemzeti csapásként érheti őket. Ukrajna végtelen búzaföldjei mindig megteremték a nemzeti vodkát. A kenyeret nem mindig…

Eddig csak élcelődtünk, hát fordítsuk komolyra a szót. Magyarországot újra megbüntették az áldott eurobürokraták, alaposan megfeddték, s arra kötelezik, hogy a házi gyümölcspárlat, magyarán »A Pálinka« után fizessen jövedéki adót az is, aki otthon főzi saját termésű gyümölcséből, saját kiskazánjában, saját fogyasztásra (legfentebb barátai, rokonai és disznófogó szomszédjai megengesztelésére), s legtöbb ötven liternyit évente.

Összeültek hát a strasbourgi »vérbírák«, s kemény ítéletet hoztak Orbánék és Magyarország – de leginkább az öntevékeny pálinkafőzők – ellen, s kemény főbűnben, kötelezettségszegésben (!) marasztalták el. Az ember már azt sem tudja, sírjon-e, kacagjon-e a strasbourgi bírák és általában az eurobürokraták komoly lelki kúrálásra váró ostobaságain.”

Hirdetés