Ponta, Becali nagy barátja

Úgy tűnik, Romániában a különböző szakmák közül a legnagyobb jövője az adócsalásnak, a nagykorrupciónak és az önbíráskodó kiskirálykodásnak van.
Hirdetés
„Ezek ugyanis a legmagasabb szinten élveznek védelmet: most éppen Victor Ponta miniszterelnök állt ki azok mellett, akik ezen tevékenységeket űzik. A kormányfő újfent a több évre rács mögé került labdarúgómogulokat vette pártfogásába, és miután megismételte korábbi kijelentését, miszerint államfőként megkegyelmezne az egykori kiváló labdarúgónak, Gheorghe Popescunak, akit azért ítéltek el, mert futballmenedzserként elfelejtette bevallani a teljes jövedelmét néhány romániai játékos külföldi értékesítését követően, most a Steaua labdarúgóklub tulajdonosa, George Becali szabadlábra helyezése mellett is lándzsát tört.
 
A civilben egyébként ügyészi képesítéssel rendelkező Ponta eszmefuttatása briliáns. Szerinte nem azt kell nézni, hogy a birkakereskedőből lett milliomos egy telekcsere során lefizette a védelmi minisztérium illetékeseit, és ezáltal az államot átverve a piacinál jóval alacsonyabb áron jutott hozzá egy telekhez, és az is csupán megmosolyogni való diákcsínyszámba megy, hogy luxusautójának tolvajait gorilláival elraboltatta, majd megverette. A lényeg inkább az, hogy az okozott kár a lehető legnagyobb mértékben megtérüljön, nem pedig az, hogy az elkövető börtönben üljön – szól a miniszterelnöki szentencia.”
 

 

 

Hirdetés