Egy szenátor „aggodalmai”

Nem tudtam, sírjak vagy nevessek, amikor egy marosvásárhelyi szenátor arról „értekezett”, hogy a magyar politikusok „az etnikai alapú autonómiából választási prostituáltat csinálnak”.
Hirdetés

„Ugyancsak politikai, illetve kampányfogásnak nevezte, hogy az erdélyi magyarok érdekvédelmi szervezete »előszedte a naftalinból«, most akarja vitára bocsátani az RMDSZ autonómiatervezetét, és felhasználni az MPP-tárgyalások során, annak ellenére, hogy a Magyar Polgári Párt nyilvánosan felvállalta a Székely Nemzeti Tanács tervezetét »az úgynevezett Székelyföld-autonómiájáról«.

Ebből aztán arra a következtetésre jutott, hogy az egész autonómiatervezet »porhintés«, ezzel akarja manipulálni és szavazásra késztetni a magyarokat. (…)

Igencsak »szakszerű« a fenti »elemzés«, ami egy »ellenzéki« magyar szervezet részéről akár elfogadható is lenne. Így azonban furcsa, s egyben nagyon »megható« a demokrata szenátor »aggodalma« amiatt, hogy véleménye szerint az RMDSZ és az MPP »félrevezeti« az erdélyi magyar választókat.”

Hirdetés