Kockázatok

Malomkő-súlyú kockázatot vállalt az RMDSZ, amikor úgy döntött, hogy ezekben a hazai és világpolitikailag is instabil napokban hajlandónak mutatkozik felkapaszkodni a Ponta 3 kormány döcögő vonatára.
Hirdetés

„Nem lehet olyan naiv erdélyi magyar politikus, se RMDSZ-es, se máspárti, de egyszerű polgár sem, aki elhihetné, hogy a Ponta 3 kabinet elfogadtatná azt a kisebbségi törvényt, amelyet közel tíz éve fektetnek már, pedig az RMDSZ minden eddigi szövetségese ígéretet tett megszavazására, s amelyet az ugyancsak Ponta által vezetett korábbi szoci-liberális kormány mandátuma alatt úgy kilúgoztak, hogy számunkra is elfogadhatatlan.

Ami pedig a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemet illeti, mely ügyének megoldása is szerepel a protokollban, szintén nem több álmodozásnál. (…)

Sorolhatnánk tovább is kételyeinket, a kockázatok csapdáit, melyeket nem ellensúlyozhat egy inkább szimbolikus értékű miniszterelnök-helyettesi, két miniszteri és 14 államtitkári tisztség megszerzése, ami, igaz, mind itthon, mind nemzetközi téren pillanatnyilag növelheti az RMDSZ tekintélyét.

(…)

Hogy jó lóra tett most az RMDSZ, vagy nem, nehéz eldönteni.”

 

Hirdetés