Darázsfészek

Leginkább felbolydult darázsfészekhez hasonlít a mai politika. Darázsfészekhez vagy viperafészekhez.
Hirdetés

„A feldühödött darázsrajhoz hasonló politikai támadások célpontja ezúttal a miniszterelnök, aki a Szociálliberális Szövetség felbomlása után tárgyalásokra hívta meg az RMDSZ-t. Hatalmas felhördülést váltott ki a gesztus, érdekes módon nem is annyira a politikumból, mint inkább a kereskedelmi hírtelevíziók műsorvezetőiből és meghívottjaiból, akiket, természetesen, a kellő hatás érdekében tudatosan válogatnak össze.

Így aztán „szakszerűen”, profi módon fröcskölik a magyarellenes mérget a nézők felé, s itatják bele a gyűlöletet a mindennapi élet nyomorúságai miatt könnyen manipulálható emberekbe.

Az RMDSZ belső parlamentjének szombati ülése, amelyen a testület megbízatást adott az elnöknek a koalíciós tárgyalások lefolytatására, olaj volt a tűzre.

Nyakló nélkül lehetett szidni a magyarokat is, de a kormányfőt is, amit szemmel látható kéjjel meg is tettek a hírtelevíziók, sőt, kapóra jött a politikai porondon amúgy nemigen számító pártocskáknak is, hogy „tiltakozzanak”, ily módon próbálva valamelyes politikai tőkét összekovácsolni maguknak a májusi európai, illetve az év végi államelnök-választásokra.”

 

Hirdetés