Merészeljünk, vagy ne merészeljünk?

Az ostobaság csúcsa, hogy az RMDSZ kormányra kerülését olyanok – személyek és (média)intézmények – is ellenszenvvel nézik, akik és amelyek különben gyűlölik az államelnököt.
Hirdetés

„Úgy próbál keresztbe tenni (Traian Băsescu államfő – szerk. megj.) az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának és a liberálisok kilépésével megfogyatkozott Ponta-kabinet stabilitásának, hogy húzásával (húúú!) mindkettőre ráijeszt. Az RMDSZ ellen bosszút helyez kilátásba, a kormányfőt ügyészséggel, alkotmánybírósággal, gyakorlatilag leváltással fenyegeti meg. Tisztára alkotmányosan – így őrködik ő az államhatalmi ágak függetlensége, jó működése és egyensúlya fölött.

Kérdés, hogy mi az alapja. Ami az RMDSZ-t illeti, már elkésett. Megmaradt ócska diverzionistának, aki magyar barátai, politikai szövetségesei segítségével annyit ártott már az RMDSZ-nek, amennyit csak tudott.

Elintéztette Nagy Zsoltot, ennek a nacionalista indulatnak az áldozata Markó Attila, és próbálkozott makovejek cinkosaként egyebekkel is – csekély vigasz, hogy ezzel szemben azt a magyar belső ellenzékit, akinek tényleg voltak kétes ügyletei, a dicső román igazságszolgáltatás békén hagyta, mehetett odaátra nemzetstratégiát építeni.”

Hirdetés