A kibicnek minden drága

Vajon milyen számítási együtthatóval sikerülne kikalkulálni a székelyföldi hórétegek kopási – és koptatási! – átlagát?! S a hó alatti talajkopás koefficiense?!
Hirdetés

„Az elmúlt napok sporteseményei során majdnem egy időben két olyasmi hangzott el, amit még a leggaládabb kibic is ódzkodna kimondani.

Az egyik a lapunkban is taglalt Miklós Edit-„eset” volt, amit nem neveznék esetnek, ha nem hallottam volna az alábbi mondatot: „nálunk készült, felhasználta a hegyeinket, mégis elment”. Románul még furcsábban hangzott a „s-a folosit de munţii noştri”.

(…)

De hallgassak, mert a havasféltő öntudatnak nincs határa! A folyton felhorgadó arroganciának pedig még annyira sincs. Mert a másik eset nem nacionál, hanem humán vonatkozású: Simona Halep sorra nyeri a teniszjátszmáit, a világ különböző pontjain. Jelenleg a világ hetedik legjobb női teniszezője. Riporteri kérdésre válaszolva mondta, hogy az állam gyakorlatilag semmiféle segítséget nem nyújtott neki, a szülei vettek fel bankkölcsönöket az elején, hogy benevezhessen a versenyekre.”

Hirdetés