Kolbászból lesz a kerítés

Süllyedő hajóra felugrabugrálni szélütött cselekedet. Márpedig kormányra „hajlásával” az RMDSZ egy olyan politikai roncsra készül felkapaszkodni, amitől inkább szabadulni kellene, a Ponta-kabinet ugyanis reménytelen társadalmi és gazdasági válságba sodorta az országot.
Hirdetés

„Nem magával a kormányzás aktusával van a gond, hanem a mindegy mikor, kivel és milyen áron elvével. Ugyanis megkérdőjelezhető, hogy a legutóbbi parlamenti választásokon az RMDSZ kapott-e arra felhatalmazást, hogy összefonódjon egy korrupt, levitézlett és hiteltelen alakulattal?

Persze, tudjuk: ha kormányon vagyunk, dől a pénz a székely megyékbe, épülnek a sportcsarnokok, aszfalt kerül az utakra, lelkendeznek az RMDSZ-közeli vállalkozók.

De az foglalkoztatja-e az SZKT-ülésen kezet lendítőket, hogy az elmúlt negyedszázadban javult-e az erdélyi, székelyföldi magyarság életminősége, s az itt élők miként tekintenek tervezhetetlennek látszó jövőjükre? Mit gondolnak életükről, esélyeikről azok, akik az elmúlt húsz, huszonöt évben csupáncsak dolgoztak tisztességgel, bíztak a szebb holnapban, s esetenként még szavaztak is?”

 

Hirdetés