Szakadás

Hogyan változik a politikai helyzet a roppant toxikus politikai szövetség szétesése nyomán? Mindenekelőtt ellenzék is lesz a parlamentben.
Hirdetés

„Hogyan változik a politikai helyzet a roppant toxikus politikai szövetség szétesése nyomán? Mindenekelőtt ellenzék is lesz a parlamentben, a liberálisok egyértelműen jelezték, hogy erre készülnek, miután a PDL és az RMDSZ eddigi tevékenységét még jóindulattal sem lehet ellenzékinek tekinteni, a PP-DD-ről nem is beszélve!

Karcsúbb lesz a kormány is, a PNL-s és PSD-s pártklientúrák kielégítésére szétosztott minisztériumokat összevonják, noha ettől egymagában a kormányzási teljesítmény aligha javul, csupán a közpénzből betömendő éhes szájak száma csökken.

Valószínűleg alábbhagy a jogállamiságra nehezedő politikai nyomás, az igazságügy pórázon tartását célzó lépések nem számíthatnak többé 70-80%-os politikai támogatásra. Csökken a civilizált Nyugatot sokkoló 2012-es erődemonstráció vagy a tavalyi fekete kedd megismétlődésének esélye. Ami jelentős előrelépés.”

Hirdetés