Adókulcs

Hol vagyunk mi attól, hogy Gatesnek és Buffettnek tanácsot adjunk. Ahhoz viszont nem kell szakembernek lenni, hogy belássuk: ez a két fickó azért letett valamit az asztalra, és lehet, hogy többet értenek a gazdasághoz, mint Victor Ponta. Vagy Orbán Viktor…
Hirdetés

„Az egyik fiatal azt találta kérdezni, mi a véleményük arról, hogy Kelet-Európában, például Romániában és Magyarországon egységes, 15–20 százalékos adókulcsot vezettek be. Ez úgy marhaság, ahogy van – jött az egyértelmű válasz.

Ez a gazdagokat segíti, akiknek a tizenvalahány százalékos adó meg sem kottyan, viszont a tömegektől elveszi a „levegőt”: a lakosság háromnegyede csaknem az összes pénzét önfenntartásra költi, s azt a kicsit, ami megmaradna, elveszi az állam. Ez nemcsak a kisembernek rossz, hanem a gazdaságnak is, hiszen nincs fogyasztás, beszűkül a szolgáltatás, leépülnek a munkahelyek – érvelt a két vállalkozó.

Aligha lehet ehhez valamit hozzátenni, hiszen hol vagyunk mi attól, hogy Gatesnek és Buffettnek tanácsot adjunk. Ahhoz viszont nem kell szakembernek lenni, hogy belássuk: ez a két fickó azért letett valamit az asztalra, és lehet, hogy többet értenek a gazdasághoz, mint Victor Ponta. Vagy Orbán Viktor…”

Hirdetés