Ne a láb remegjen, hanem a föld

Most az Eb-selejtezős ellenfelek ismeretében úgy tűnik, akár be is jöhet a húzás.
Hirdetés

„A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőknek új szövetségi kapitánnyal vág neki a piros-fehér-zöld nemzeti tizenegy, amely tavaly történelme egyik legfájóbb őszével zárt le egy ígéretesen alakuló időszakot.

Bukarestben Egervári Sándor együttesét egy olyan ellenfél kényszerítette térdre, amely – hosszú évek óta először – verhető volt, de a »körítés«, a nagy elvárások, a felhalmozódott frusztrációk, a lelátókról érkező óriási nyomás miatt egy az egyben berezeltek a fiúk, és csoda, hogy 3-0-val megúszták.

Később a hollandok már csak a kegyelemdöfést adták meg a 8-1-gyel zárult »gálameccsen«.

A magyar szövetség ezután a beígért nemzetközi sztáredző helyett Pintér Attilát nevezte ki szakvezetőnek, aki trénerként két magyar bajnoki címet és két kupasikert tud felmutatni.

Emberileg viszont másról hírhedt: keménykezű hajcsár, aki 2004-ben bajnokságot és kupát nyert a Fradival, távozása után azonban a zöld-fehér játékosok nyílt levélben kürtölték világgá Pintér »durva, szakmaiatlan« módszereit. A tréner tavaly a Győrrel lett a legjobb Magyarországon, de gyanítható, hogy elsősorban »gatyába rázó« tulajdonságainak köszönheti decemberi kinevezését.

Az MLSZ nagyot kockáztatott, most azonban, az Eb-selejtezős ellenfelek ismeretében úgy tűnik, akár be is jöhet a húzás.”

 

Hirdetés