Félre az útból

A szűkebb kör, a rommagyar politikai szcéna fejleményei szinte mindenben leképezik a tágabb mezőny abszurd kereteit: farsangi álarcosbál-sorozat folyik, némi szappanoperás behatással, olyan drámainak tűnő fordulatokkal, melyek valóban Ionesco darabba illenének.
Hirdetés

 

A silány előadás tágabb kerete azt jelzi, mintha az esélymaximalizálás, a feltétlen »összefogás«, a közös EP-jelöltlista állítás zászlaja alatt folyna a tülekedés, mely viszont a maga során, minden bizonnyal csak tovább mérgesíti és élesíti a széthúzást, a szembenállásokat; szilárdítja a már meglévő szekértáborok védőinek elszántságát, leépíti a még meglévő szolidaritást, és erodálja az együvétartozás, amúgy is oly sokszor megtépázott, érzését.

A történet számos szálon fut és abszurdnál, abszurdabb helyzeteket produkál. Az RMDSz az összefogás jegyében,»győztes listát hirdet« , majd legfennebb a minden elvet nélkülöző módon kialakított, állítólag akkurátusan megszavaztatott jelölt-lista harmadik – álságos módon néhol befutónak mondott – helyének felkínálásával tárgyal(gat) tovább.

Tőkés, aki nemrég maffiózónak nevezte, ma a szövetség listájára igyekszik felkerülni, és ezért – mintegy magától értetődően – széles körben, valamint változatos eszközökkel, a magyarországi kormánypártok bevonásával, stb., próbál zsarolni az ex-püspök. Aztán saját pártja )a méltán EMNx-nek aposztrogált fantomécég) jelölő gyűléséről távol maradva üdvözli a kiváló »ötletet«, hogy egy szomszédos ország pártjának befutó helyén induljon újabb (»megélhetési«?) EP mandátumért.

Kit is érdekelne, hogy az új pártocska (amely N.B.: a »Tőkés László nevével fémjelzett értékelvű politizálás megjelenítésére«, és az autonómia, valamint az itt, és megmaradás, leghitelesebb képviseletére, alakult. sic!), mely egészen mostanig leváltani készült a »lihegve gyűlölt« (nem is csoda ez, hiszen ez a párt az ő emberét saját maffiózói közé fel nem vette) »Nagytestvért«,távol marad választásoktól (esélymaximalizálás?), és arra buzdítja protektorát, hogy a szomszédban kuncsorogjon pártlista befutó helyéért.”

 

Hirdetés