Közigazgatási szakemberek képzése

Olvasom, hogy a külügyminiszter felajánlotta a fiatal palesztin államnak, Románia szívesen közreműködne a közigazgatási tisztviselők (ki)képzésében. Gondoltam, ez csak egy afféle vicces javaslat, álhír, kacsa.
Hirdetés

 

„Olvasom, hogy a külügyminiszter felajánlotta a fiatal palesztin államnak, Románia szívesen közreműködne a közigazgatási tisztviselők (ki)képzésében. Gondoltam, ez csak egy afféle vicces javaslat, álhír, kacsa, amit Titusz bácsi, a korlátnok eresztett meg egy jókedvű teázás közben.

(…)

Ha a fiatal palesztin szakember, akinek apja-anyja repülőgépeket térített el korábban vagy kibucok óvodáit robbantgatta egykor, tehát megbízható családban és az utca porában nőtt fel, hazatér, majd kisujjában lesz a bürokrácia minden fogása, az aktatologatás erőművészeti fortélyai, az ügyfelek elküldésének legrafináltabb trükkjei, a várólisták gyors összeállítása, felduzzasztása és a jól fizető kivételek kritériumrendszere, az illegális kerülő utak és köntörfalazások térképe.

Nagyon jól kiismeri magát a hatalmi ágazatok egymásra acsarkodásában és az együtt nem működés szövevényei között, tudni fogja, hogyan és kihez dörgölőzzön, azt is, hogyan szerezze be életmentő értesüléseit, pletykáit a felsőbbség berekeiből és -ről, amelyek birtokában elkerülheti időnap előtti leváltását, kirúgását, visszaminősítését, nemszeretem helyre történő áthelyezését. Lesz pöffeszkedésóra és mellébeszélési szeminárium, arcjáték- és mimikai művészképzés gyakorlati alkalmazással.”

 

Hirdetés