Közkinccsé tétetik

A Román Síszövetség 2010-ben mindent megtett azért, hogy Miklós Edit piros-sárga-kék színekben szürküljön bele a tehetséges, de a kellő anyagi és szakmai támogatás hiányában kibontakozni, tudásukhoz mérten bizonyítani képtelen sportolók mezőnyébe.
Hirdetés

„A csíkszeredai alpesi síző 22 évesen felmérte lehetőségeit, és úgy döntött, országot vált. Magyarországon természetesen tárt karokkal várták, hiszen egyértelmű volt, hogy Miklós Editben jóval több van néhány keserves munkával megszerzett világkupapontnál. Csakhogy ekkor felébredt a román szövetség is, és megpróbált keresztbe tenni a váltásnak.

Az a szervezet tette mindezt, amely a 2010-es vancouveri olimpia előtt annyi támogatást sem adott versenyzőjének, hogy kivihesse magával saját pénzén fizetett osztrák edzőjét a kanadai ötkarikás játékokra.

(…)

Ez volt az utolsó csepp a pohárban Miklós Edit számára, akiért állítólag súlyos pénzösszeget is kértek a magyar szövetségtől, de végül a nemzetközi szervezet rugalmas szabályozásának köszönhetően Bukarest engedélye nélkül is országot válthatott.”

 

Hirdetés