Háborúban a székekért

Annyi a hitvány, semmirekellő, dilettáns miniszter, hogy egy alkalmasabb tényleg jól fogott volna (fogna) közöttük.
Hirdetés

„Csakhogy Románia mai, felkapaszkodott politikusainak nagy hányada nem lelkendezik egy nem ősoláh miniszterért, főleg, ha az a legfontosabb tárcát, a belügyit töltené be. S ráadásul még miniszterelnök-helyettessé is tennék, aki – ha nem is a nemzet biztonságáért felelős minisztériumokat! – a nemzetgazdasággal összefüggő tárcákat felügyelné. Ráadásul Klaus Johannis és a liberálisok valamilyen formában még ahhoz is ragaszkodnának, hogy emberük csak felfüggessze, de ne veszítse el Szeben város polgármesterségét.

Ez, gondolom, leg­inkább Klaus óvatosságára vezethető vissza, mert ismervén a romániai csúcspolitika minőségét és morális tartását, nem szeretne két szék között a pad alatt maradni. Mert beszéljünk nyíltan: Victor Pontának és szocijainak egyáltalán nem tetszik Crin Antonescu »liberáliskodása«, ők Johannis szász mivoltát sem nyelik le szívesen, annál kevésbé azt a lehetőséget, hogy a jövendő miniszter és kormányfőhelyettes esetleg valamilyen nagytakarítást hajtson végre az általa vezetett tárcánál és a felügyelete alá rendelt minisztériumokban.

Ennek kevés ugyan az esélye, de mégis van, s jól tudjuk, hogy politikusainknak mennyire nem tetszenek a körmük alá néző intézmények, a DNA, a DIICOT, nem szeretik az alkotmánybíróságot sem, de a legkevésbé a még gerinces ügyészeket és bírákat. „

Hirdetés