Olimpiai vasfüggöny

Mintha az átkosban lennénk. Csak lopva nézhetjük, már aki teheti, tányérantennával pásztázva az eget, a magyar köztelevízió téli olimpiai közvetítéseit.
Hirdetés

„Ugyanis határon túlra tilos ezeket az adásokat átjátszani, mondják az illetékesek. Még internetes felületen is korlátozták. Mert a műsorszórás jogbirtokosa így döntött. És mi, balga barmok tűrjük ezt a packázást. Az olimpia szellemével összeegyeztethetetlen, sportszerűtlen magatartást. Végső soron az emberi jogok korlátozását kereskedelmi megfontolásból.

És senki nem tiltakozik az információ szabad áramlása, az anyanyelven való tájékozódás, a nemzeti közösségek kollektív jogainak semmibevétele ellen. Ráadásul a közösnek vágyott Európában olyan ügynökségnek játszotta át a NOB a televíziós közvetítési üzletet, amely az újkori olimpia szellemiségétől nagyon távol áll. Hol van már a mezítlábas amatörizmus, a mindenkit sportolásra ösztönző versengés, ha a reklámpercek értékesítésének szentsége vasfüggönyként zárja körül az országokat. Mindezt a közpénzből fenntartott televíziós társaságok és nemzeti olimpiai bizottságok közreműködésével. Biztos, nekik is megéri. Csak mi dohogunk magunkban, hogy újfent átvertek.”

Hirdetés