Biztos bizonytalanság

A magyarellenes nyilatkozataival az ellenszenvünk elnyeréséért már eddig is keményen megdolgozó pártvezér azonban a német ásszal sem megy sokra a magyar választóknál, akik az autonómiakérdésben tett nyilatkozatai kapcsán aligha hordozzák szívükön a balliberális szövetség egykori kormányfőjelöltjét.
Hirdetés

„A hatalmi szövetségen belüli harcok viszonylatában a nagyszebeni polgármesternek a kormányba való beemelése érdekes. Ezt, úgy tűnik, a szociáldemokraták nagyon nehezen nyelik le, nem véletlenül, hiszen a választók körében magas bizalmi hányadossal rendelkező, népszerű emberről van szó, aki adott esetben akár elnökjelölt is lehet a liberális táborban, ha hervadni kezd a liliom.

Pártvezérének az erdélyi román szavazók körében való népszerűségét is emelheti, és ez fontos érv lehetett az előtérbe emelése mellett most, amikor egy másik erdélyi nagyvárosi gazda is ismét tűzvonalközelben van a politikai porondon. A magyarellenes nyilatkozataival az ellenszenvünk elnyeréséért már eddig is keményen megdolgozó pártvezér azonban a német ásszal sem megy sokra a magyar választóknál, akik az autonómiakérdésben tett nyilatkozatai kapcsán aligha hordozzák szívükön a balliberális szövetség egykori kormányfőjelöltjét.

A mifelénk jobban ismert, sokoldalúan fejlett liberális miniszter esete pedig már szinte Rejtő tollára kívánkozik. Alig négy hónapja még azt mondta az itteni választókerület egykori ejtőernyős képviselője, hogy lemond az egészségügyi tárca éléről, ha február elsejétől az alapellátásra vonatkozó egészségügyi csomag nem lép életbe. Lehet, sejtett már valamit, mert ugyan az alapcsomagja továbbra is a fellegekben jár, őt minden különösebb indoklás nélkül átbuktatták a pénzügyminisztérium élére. Noha, közgazdász lévén, elméletileg alkalmasabb erre a posztra, az korántsem biztos, hogy az éhhalál szélén levő államkasszát sikerül megmentenie.”

Hirdetés