Bolond világ!

Romániában semmi sem biztos. Illetve valami mégis: politikusnak soha ne higgy!
Hirdetés

„A hétvége témája a február elsején életbe lépett büntető törvénykönyv, illetve büntető perrendtartás volt. Még hatályba sem lépett, máris vehemens tiltakozást váltott ki a politika és az állam különböző intézményei, illetve a különböző hatalmi ágak képviselői között. A volt legfelsőbb ügyész, jelenleg a Korrupcióellenes Ügyészség vezetője mind azt hajtogatta, hogy az új Btk. a bűnözőket védi a törvény szigorától és a felelősségre vonástól, a volt demokrata kormány igazságügy-minisztere is kiigazításokat követelt, lehetőleg még életbe lépés előtt.

Természetesen minden úgy maradt, ahogy volt. A miniszterelnök válasza az volt, hogy miért nem ébredtek fel korábban, öt év alatt lett volna idejük módosító javaslatokat benyújtani. Aki a kormány fejét hallgatta, egyetérthetett vele, hogy hát tényleg, mit is csináltak a hevesen tiltakozók az elmúlt időszakban, miért nem ébredtek fel hamarabb?
 
Ahhoz, hogy kiderüljön, a kormányfő nagyot csúsztatott, és válasza a cinizmus fortissimója, hiszen az elmúlt hónapok során több száz módosító javaslat érkezett a bizottsághoz, amit a hetven százalék arroganciájával figyelemre sem méltattak, és amit a miniszterelnök hanyag eleganciával elfelejtett megemlíteni.”

Hirdetés