A külhoni magyar állampolgárságról

Értetlenül állok az előtt, hogy a kormányzatuk hivatalosan is az 1944-es Horthy- korszakot és a háborús bűnös kormányzót állítja mintaképéül, a magyar irodalmi tantervbe a német náci-kollaboráns Wass Albert és Nyirő József írókat is beteszi.
Hirdetés

„Önök felhívást tettek közzé valamennyi határon túlélő magyar számára, hogy éljünk a lehetőséggel, és kérvényezzük a magyar állampolgárságot az egyszerűsített honosítási eljárás segítségével – az Országgyűlés 2010. május 26-án hozott döntése alapján.

Értetlenül állok az előtt, hogy eközben a kormányzatuk hivatalosan is az 1944-es Horthy- korszakot és a háborús bűnös kormányzót állítja mintaképéül, a magyar irodalmi tantervbe a német náci-kollaboráns Wass Albert és Nyirő József írókat is beteszi, ez utóbbi újratemetését maga a magyar Parlament elnöke intézi. A holokausztot pedig kizárólag a német megszállók és nyilasok tettének próbálják beállítani, még az akkori állami felelősséget is csak körmönfont megfogalmazásokkal és történelemhamisító igyekezettel ismerik el néha.

A nagyszüleimet és a képen látható nagybátyáimat épp az ilyen gondolkozásmód miatt nem ismerhettem meg soha, és félmillió honfitársuk is ennek a szemléletnek lett az áldozata.

Most akkor, ezzel a családi múlttal, kérelmezzem-e a magyar állampolgárságot Önöktől?”

Hirdetés