Fotó: Manases Sándor (A felvétel a tavalyi CFR–Young Boys mérkőzésen készült)

Visszavághat a Young Boysnak a CFR, Izraelbe utazhat a Sepsi

Miközben az európai kupák második selejtezőkörére készülnek, az erdélyi focicsapatok hétfőn azt is megtudták, kivel játszanak majd továbbjutás esetén.

Hirdetés

Mivel a csapatoknak hetente játszani kell a Bajnokok Ligája, az Európa Liga vagy éppen a frissen létrehozott Európai Konferencialiga selejtezőiben, az UEFA-nak a tervezhetőség érdekében rendre jó előre kell sorsolnia. Így aztán a harmadik kör párosításait már a második előtt kihúzták, és sem a CFR, sem a Sepsi nem igazán panaszkodhat.

A kolozsvári bajnokcsapat ugyan szinte megégett a múlt héten a Borac Banja Luka ellen, de most a gibraltári Lincoln Red Imps inkább egzotikus, mint félelmetes ellenfél. Egy továbbjutás pedig már a biztos csoportkört jelenti a CFR-nek, legjobb esetben a BL-ben, legrosszabban pedig az EKL-ben – de az év végéig mindenképpen versenyben maradna a vasutascsapat. Továbbjutás esetén a BL harmadik selejtezőkörében a szlovák Slovan és a svájci Young Boys Bern párharcának győztese jön augusztus első hetében a Fellegvárra – utóbbi ellen van miért törlesztenie a CFR-nek, hiszen decemberben botrányos meccsen kapott ki a Wankdorf-stadionban.

A pozsonyi csapat jóval kellemesebb ellenfél lenne, de a párharc esélyese a Young Boys. A sors(olás) fintora, hogy amennyiben a CFR mégis elbukna a Red Imps ellen, akkor az Európa Liga harmadik selejtezőkörében is a Slovant vagy a Young Boyst kapná, csak a győztes helyett a vesztes csapatot.

A Sepsi OSK csütörtök este Nagyszombaton vívja első európai kupamérkőzését a Spartak Trnava ellen a Konferencialigában – és ha továbbmegy, a montenegrói Szutjeszka Niksics és az izraeli Maccabi Tel-Aviv párharcának győztesével játszhat. Ez alighanem a 21-szeres bajnok, friss izraeli kupagyőztes Maccabi lesz, a Szutjeszka ugyanis az elmúlt két évben – bár rendszeresen ott van az európai kupákban – mindössze két ellenfélen tudott túljutni: két éve 11-esekkel a Slovanon, most pedig az első körben a grúz Gagrán (1-0 és 1-1). Érdekesség, hogy 2019-ben a Maccabi a CFR ellenfele volt a Bajnokok Ligája selejtezőiben, de nem bírt a kolozsvári fiúkkal.

Hirdetés