Véget értek az ázsiai túrák, jöhet a Celtic Kolozsvárra

A Maccabi Tel-Avivot is kiejtette a CFR a Bajnokok Ligája selejtezőiben.
Hirdetés

Omrani ugyan ezúttal nem lőtt gólt, a védelem is sokat bénázott, de a CFR veterán légiósai eldöntötték a továbbjutást Netanjában, az izraeli bajnok ideiglenes otthonában. A Maccabi mindössze három percig vezetett, aztán Juan Emanuel Culio előbb a léc alá vágott egy 11-est, amelyet Mihai Bordeianu harcolt ki, majd egy távoli bombával kínálta meg Janniotisz kapust, aki csak kiütötte a labdát, Mario Rondón pedig az üres kapuba fejelte. A Medgyesről igazolt venezuelai csatárnak ez volt az első gólja a kolozsvári vasutascsapat színeiben.

A második félidő megmutatta Dan Petrescu másik arcát is, a CFR mogorva edzője az első félidő tökös letámadása után a másodikban már csak időhúzó bekkelésre állította át csapatát: szünet után már csak egyetlen kolozsvári lövés ment a kapu felé. Az izraeli bajnok pedig ment előre, főleg a gyors egyenlítés után, de a Romániából kivándorolt felmenőkkel rendelkező Itay Shechter mintha a CFR-ben játszott volna: a büntetőt is összehozó izraeli csatár sorozatos támadófaultokkal szabotálta saját csapatát. 

A CFR ugyanúgy 3-2-es összesítéssel ment tovább a Maccabi, mint egy körrel korábban a kazah Asztana ellen, és két keleti ellenfél után egy igazi nagy múltú nyugat-európai klub, a skót Celtic Glasgow lesz az ellenfele a Bajnokok Ligája harmadik selejtező-körében. A nagy pénzeket jelentő csoportkör pedig már csak két fordulóra van.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Maccabi Tel-Aviv–Kolozsvári CFR 2-2
Gólszerzők: Blackman (15.), Cohen (48.), illetve Culio (18. – 11-esből), Rondón (42.)
Továbbjutott a CFR 3-2-es összesítéssel.
 

Hirdetés