A CFR továbbjutása bánta Colțescu párizsi felelőtlenségét

Bár jól játszott a CFR, ez sem volt elég ahhoz, hogy legyűrje svájci ellenfelét az Európa Liga csoportkörének csütörtöki utolsó fordulójában.

Hirdetés

Öt perc és egy francia bíró fura ítélete választotta el a Kolozsvári CFR focicsapatát a legjobb 32 közé jutástól az Európa Ligában – ám a magyar Aranycsapat után a román bajnok is drámai vereséget szenvedett a berni Wankdorf-stadionban.

A csoportkör utolsó fordulójában a Young Boys és a CFR ki-ki mecscet játszott csütörtök este a továbbjutásért, amelyen a döntetlen még a svájci csapatnak volt jó.

A novemberben öt vereséget is szenvedő, ám végre szinte legjobb csapatával kiálló CFR viszont elővette tavalyi európai arcát, és talán legjobb őszi meccsét játszotta. Mario Rondón helyzetei kimaradtak, de végül az ő lövése kellett a kolozsvári gólhoz: a kapufáról kipattanó labdát Gabriel Debeljuh vágta be.

Ekkor már csak hat perc volt hátra, és a végén az addig tökéletesen bíráskodó francia Benoit Bastien „törlesztett” Sebastian Colțescu keddi párizsi botrányáért, és a 11-est ítélt, amikor Cristian Bălgrădean ökle a labda után lendületből Cedric Zesiger fejével is találkozott. A kapus ráadásul egy piros lapot is kipofázott magának, Jean-Pierre Nsame pedig belőtte a büntetőt.

Az eredetileg ötperces hosszabbításból tíz lett, de ebből csak néhány másodpercnyi valódi focival.

A káoszt a lerántásért szintén kiállított Nsame fokozta, majd miután a Young Boys egy ellentámadásból lőtt még egy gólt, a CFR horvátja, Damjan Djokovic is kiüvöltözte magát egy pirosért. A káosz végén pedig a CFR maradt a harmadik helyen, lezárva idei európai kupaszereplését.

Colțescu szelet vetett, de a vihart a teljes román foci aratja le.

Hirdetés

Európa Liga, 6. forduló, A-csoport

Young Boys Bern–Kolozsvári CFR 2-1 (Nsame (90+3. – 11-esből, Gaudino 90+6., illetve Debeljuh 84.)

CSZKA Szófia–AS Roma 3-1 (Tiago Rodrigues 5., Sowe 34., 55., illetve Milanese 22.)

A csoport végeredménye: 1. Roma 13 pont, 2. Young Boys 10, 3. CFR 5, 4. CSZKA 5.

Hirdetés