Vannak még csodák: megvilágosodott Teodosie, az oltástagadó ortodox érsek

A botrányhős sztárpap eddig magasról tett a vírusra, de mostantól oltásra buzdítja a hívőket.

Hirdetés

Nem tudjuk, mi történhetett a vírus-, oltás- és szabálytagadó Teodosie konstancai ortodox érsekkel, aki a járványhelyzet kezdete óta minden egyes megnyilvánulásával szembe ment a forgalommal, botrányt botrányra halmozott, fittyet hányt az összes létező óvintézkedésre, s ehhez képest hétfőn egy olyan nyilatkozat hagyta el a száját, amilyenre tőle biztosan nem számítottunk.

Képzeljék el, ezt mondta: eddig nem sokat tudott a védőoltásról, de utánanézett, egyeztetett egy szakértővel, és ezentúl arra biztatja a híveit, hogy oltassák be magukat. Azért megjegyezte azt is, hogy szerinte az a legnagyobb baj, hogy hatóságok nem tájékoztatták a lakosságot megfelelőképpen, arra viszont már nem volt hajlandó válaszolni, hogy ő beoltatja-e magát.

Fogalmunk sincs, mivel győzték meg a nagy befolyású egyházi méltóságot, aki alig pár nappal ezelőtt, vízkeresztkor még olyanokat nyilatkozott, hogy azok a bátor férfiak már megkapták az oltást, akik beúsztak a tengerbe a keresztért, mert az úszás a legtermészetesebb és a legegészségesebb vakcina. Azóta – úgy látszik – megvilágosodott.

Hirdetés