Találja ki, mit csinált már megint Teodosie, a rebellis ortodox érsek ¯\_(ツ)_/¯

Igen, azt. Igen, úgy. Mintha mise történt volna.

Hirdetés

Egy konstancai templomban tartott misét Teodosie érsek, holott a város november 20-a óta vesztegzár alatt van, és elvileg nem is lehetne beltéri miséket celebrálni. A gyülekezet ráadásul a maszkviselésre, és a fizikai távolságtartásra irányuló szabályokat is figyelmen kívül hagyta.

A rendőrök persze lecsaptak, és 39 maszk nélküli résztvevőt megbüntettek összesen 4500 lejre.

Teodosie érsek egyébként korábban a bíróságon támadta meg a vészhelyzeti bizottság azon döntését, miszerint a vallási zarándoklatokon a vírushelyzetre való tekintettel jelenleg csak a helybéli lakosok vehetnek részt. Szerencsére a konstancai bíróság ma (szerda) alapfokon elutasította Teodosie kérését.

A rebellis érsek neve persze számos botrányszagú eset miatt ismerős lehet: már a járvány előtt is gyakran bekerült az újságokba, hiszen már a DNA-val is volt dolga, de a járvány kitörése és a megszorítások óta számtalanszor rázta már meg a pofonfát.

Hirdetés

Májusban, amikor a járvány már javában tartott például ugyanazzal a kiskanállal áldoztatta a híveit, majd nem sokkal később utólag tartotta meg a szükségállapot miatt elmaradt húsvéti szertartást.

Legutóbb azzal verte ki a biztosítékot, hogy néhány pappal és a hozzájuk csapódó hívekkel – távolságtartás és óvintézkedések nélkül – végigvonult a Constanța megyei Cogealac község utcáin, hogy kiűzze onnan a koronavírust. Arafat bezzeg erre nem gondolt…

Hirdetés