Újabb három, Dél-Afrikából hazahozott rögbijátékos „bukott el” a második koronateszten

Első alkalommal még nem lehetett kimutatni náluk a fertőzést, de a második teszt már pozitív lett.

Hirdetés

Összesen immár 6 fertőzött van a múlt héten Dél-Afrikából hazahozott személyek között. Mint ismert, november 30-án egy különgép hozta haza az omikron variáns felbukkanása miatti pánik következtében Afrikában ragadt román (és egyéb) állampolgárokat – köztük a teljes nagybányai rögbicsapatot –, akik között a hazaérkezéskor végzett tesztek alapján három fertőzöttet is elkülönítettek.

Közülük egy Brassó megyei hölgy és egy Vaslui megyei férfi esetében már biztosan kiderült, hogy az omikronnal fertőződtek meg, a rögbicsapat egyik játékosa esetében pedig nagyon valószínű ugyanez, bár a szekvenálás végleges eredménye még nincs meg.

A hazaérkezés utáni nyolcadik napon a karanténban lévő hazatérőkön még egy koronatesztet lefuttattak, és a rögbicsapat újabb három játékosa bizonyult fertőzöttnek.

Természetesen az ő mintáikat is elküldték szekvenálásra, hogy kiderítsék, őket is az új vírustörzs fertőzte-e meg. Így ők továbbra is karanténban maradnak, a többieknek viszont hamarosan lejár a 10 napos házi karanténjuk.

Mindhárom frissen diagnosztizált fertőzött tünetmentes, ők is be voltak oltva.

Hirdetés