A nagybányai rögbicsapat mellett más Dél-Afrikában rekedt polgárokat is hazahoztak kedden

Az új koronavariáns miatt ott rekedt embereknek külön járatot indítottak, amely többek között egy magyar állampolgárt is elhozott Bukarestbe.

Hirdetés

70 utassal a fedélzetén kedd délután már meg is érkezik Bukarestbe egy különjárat Johannesburgból, amely az omikron nevű új koronavírus-mutáció megjelenése miatt Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat hozta haza.

A 70 utas közül ugyanakkor nem mindenki román állampolgár, csak 46-an, köztük a szintén ott rekedt nagybányai rögbicsapat tagjai, emellett a gépre a rögbicsapat 6 külföldi tagja, valamint 10 bolgár, 4 spanyol, 3 lengyel és 1 magyar állampolgárt is felszállt.

7 román állampolgárt ugyanakkor még mindig nem sikerült elhozni, vagy mert nem tudtak volna időben Fokvárosból Johannesburgba menni, vagy mert nem csináltattak időben PCR-tesztet, amely az új vírusmutáció miatt most kötelező. A külügy igyekszik minél hamarabb megoldást találni a helyzetükre.

A hazaérkezés után sem szabadulnak meg ugyanakkor az érintettek minden kellemetlenségtől azonnal, hiszen még karantén vár rájuk.

Hirdetés