Simion az új Șoșoacă – megnyakászott egy minisztert a parlamentben

Az energiaügyi tárca vezetője éppen beszédét mondta, amikor az AUR-vezér odament hozzá.

Hirdetés

George Simion, az AUR társelnöke egyre nagyobb marhaságokat csinál. Legutóbb ugye hazugságon kapták, mivel azt állította, részt vett az európai konzervatív vezetők madridi csúcstalálkozóján, pedig nem is, sőt, kidobták onnan. Na de most a tettek mezejére lépett és fizikai agressziót követett el a kormány egyik tagja ellen.

Az USR egyszerű indítvány nyújtott be korábban Virgil Popescu energiaügyi miniszter ellen, a képviselőház plénuma erről vitázott hétfő délután, a tárcavezető pedig éppen a szónoki emelvényen mondta el álláspontját ismertető beszédét, amikor Simion felállt a helyéről, fellépett a miniszter mellé a pulpitusra, jól megszorította a nyakszirtjét és a karját és öt centiről, többször is beleordította az arcába, hogy „Tolvaj vagy!” Mire Popescu azzal válaszolt, hogy „Oroszországba önnel!”. Simion a teremből folytatta a tolvajozást, végül a miniszter azzal zárta le a szóváltást, hogy „Ostoba vagy”.

A méltatlan jelenetnek az ülésvezető vetett véget, aki felszólította Simiont, hogy hagyja abba, majd berekesztette az ülést és összehívta a házbizottságot a helyzet megvitatására. Ezután a házvezetés úgy döntött, folytatják a plenáris ülést.

Virgil Popescu később a Facebookon közölte, hogy bűnvádi feljelentést tesz George Simion ellen.

Hirdetés

A videón a 4. percnél kezdődik a jelenet:

Hirdetés