Şefből séf? Dragnea YouTube-sztár lenne, télies lesz a nagyhét, vécét loptak a városi parkból – napi hírmix

Zajlott az élet a hét első napján, mi meg összefoglaltuk a lényeget.

Hirdetés

Dragnea fakanalat ragadott és YouTube-sztár akar lenni

Ezt bizony nem láttuk jönni! Miután 2019 májusától 2021 júliusáig a rahovai börtön vendégszeretetét élvezte, aztán gyorsan alapított egy politikai szervezetet, melyről azóta sem hallott senki, Liviu Dragnea úgy érezte, a kor szelleméhez igazodva valami szimpatikus foglalkozás után néz. Képzeljék, a PSD korábbi vezetője kötényt öltött magára, és indított egy főzőcsatornát a YouTube-on. Vasárnap máris feltöltötte az első, 12 perces videóját a csatornára, melyen végignézhetjük, amint az egykori szocdem pártisten kissé feszengve, de a konyhai kellékekkel ügyesen bánva összedob egy sárga babból készült főzeléket, az egészséges táplálkozás nevében, természetesen kizárólag román alapanyagokból.

Az egy dolog, hogy a csatornára egyetlen nap alatt több mint négyezren iratkoztak fel, s a videót már 162 ezren nézték meg, de a szellemes kommentelők is megrohamozták a csatornát. Közülük többen is sok sikert kívánnak a teleormani mesternek, „hátha a szakácskodás sikerétől elszállva többé soha nem tér vissza a politikába”, mások azt várják, hogy „Dragnea sikerén felbuzdulva majd Viorica Dăncilă volt kormányfő is indít egy podcastet egy könyvtárban”, de akad olyan kommentelő is, aki arra tippel, hogy „ilyen kaliberű visszatérést csak a mesterséges intelligencia találhatott ki”. Mi is az utóbbira tippeltünk első látásra…

Elloptak egy mobil vécét a városi parkból, mert el akarták adni…

Nagyot nézhettek a petrozsényi rendőrök, akiket a helyi önkormányzattól amiatt riasztottak, hogy eltűnt az egyetlen használható műanyag ökovécé a városi parkból. Mint kiderült, ellopták. Az elkövetők csak azt felejtették el a nagy művelet közben, hogy a környéken több térfigyelő kamera is működik, így ma el is kapták őket, az egyikük udvarán pedig ott álldogált magányosan az elrabolt illemhely is. A rendőrség gyorsan meginterjúvolta a buditolvajokat, így derült ki, hogy ha minden a tervük szerint halad, a mobil vécét szépen eladták volna némi tisztogatás után. Az említett parkba egyébként két ilyen illemhelyet helyeztek ki korábban, a másik viszont hónapok óta használhatatlan.

Nem lesz túl kedves az időjárás a nagyhéten

Rossz hírt közölt ma a meteorológiai szolgálat: az előrejelzés szerint országszerte jelentősen lehűl az idő a következő napokban, és esőernyő nélkül nem is érdemes kilépni a házból. Az erdélyi megyékben csütörtökig biztosan télies időre lehet majd számítani, a nappali csúcsértékek is 4-5 Celsius-fok körül mozognak majd. Április 7-éig sok helyen lehet esőre, havas esőre, havazásra számítani, ezt követően csak elszórtan várható némi csapadék. Nagypéntektől már valamivel jobb időjárásra számíthatunk, a nappali csúcsértékek a hétvégére a 10-12 fokot is elérhetik. A barátságosabb, tavaszias időjárásra húsvét utánig – jövő hét közepéig – kell várni.

Hirdetés