Rövid időn belül két csecsemő is meghalt Nagybányán, orvosi hanyagságra gyanakszanak

A nagybányai sürgősségi megyei kórház belső vizsgálatot indított, hogy kiderüljön mi okozta a két kisbaba hirtelen halálát.

Hirdetés

Pár nap különbséggel két kisbaba is meghalt a nagybányai sürgősségi megyei kórházban, a gyászoló szülők pedig érthető módon válaszokat várnak a kórház vezetőségétől, mert úgy érzik, az orvosok hanyag hozzáállása vezetett a tragédiához.

A nyolc hónapos kislányt magas lázzal vitték a szülők a kórházba, pár óra várakozás után az őt megvizsgáló orvos azt mondta, csak bepirosodott a kicsi torka, amit otthon is lehet kezelni. Két nap elteltével a kislány állapota súlyosbodott, mire a szülők kihívták a mentőt, már nem lélegzett. A család szerint ha megfigyelés alatt tartották volna a kórházban, és nem küldik haza, akkor most is élne.

Ugyanebben az időszakban egy hasonló korú kisfiú is meghalt, akit szintén hazaküldtek. Amint az állapota rosszabbra fordult, mentőt hívtak hozzá és kórházba szállították, ahol néhány óra után elhunyt.

A kórház orvosigazgatója, Vasile Pop a sajtó megkeresésére azt mondta, naponta körülbelül száz hasonló esetet látnak el a sürgősségi osztályon, és mindig igyekeznek súlyosabb betegeket a kórházban kezelni. A két csecsemő halálának pontos okát a boncolási eredmények és a mikrobiológiai vizsgálatok fogják kimutatni, mindenesetre a kórház belső vizsgálatot is indított.

A szülők az eredmények fényében, a temetés után döntik el, hogy panaszt tegyenek-e az orvosi kollégiumnál, illetve a rendőrségen.

Hirdetés