Összeütközött két mozdony, Ciucă nem tudta lecsillapítani a tanárokat, drogot akart vinni a parlamentbe egy nő – hírmix

A miniszterelnök annyi üres frázist mondott a pedagógusoknak, hogy még idegesebbek lettek.

Hirdetés

Frontálisan ütközött össze két mozdony, az egyik mozdonyvezető ittas volt

Két hónap sem telt el a súlyos galaci vonatbaleset óta, amelyben egy jegyellenőr életét vesztette, máris újabb szerencsétlenség történt a hazai síneken. Giurgiu megyében, a Bukarest–Giurgiu szakaszon, Toporu és Chiriacu állomások között frontálisan ütközött össze két mozdony. Ezúttal nem a CFR szerelvényei a ludasok, egy magántársaság két mozdonya csapódott össze szerdára virradóra, méghozzá nem kicsit: kisiklani ugyan nem siklottak ki, de mindként mozdony jócskán megrongálódott, mindkét mozdonyvezető megsérült. Később kiderült, hogy az egyikük ittas volt, a baleset is az ő figyelmetlensége miatt következett be, elfelejtett ugyanis megállni a toporui állomáson, ahol be kellett volna várnia az ellenkező irányból közeledő társát. Sorin Grindeanu közlekedési miniszter azóta bejelentette, bevonják az érintett magán vasúttársaság működési engedélyét.

Annyira jól sikerült a tárgyalás a miniszterelnökkel, hogy marad az általános tanügyi sztrájk

Miután kedden bejelentették, hogy szerdán figyelmeztető sztrájkot tartanak, és ha a kormány nem figyel a követeléseikre, hétfőtől általános sztrájkba kezdenek, a pedagógusszervezetek képviselői szerdán leültek tárgyalni a kormány képviselőivel, köztük a miniszterelnökkel. Nicolae Ciucă utólag el is mondta, hogy „nagyon jó párbeszédet” sikerült folytatni a szakszervezetisekkel, és hogy a kormánykoalíciónak mindig is prioritást jelentett az közoktatás, és nem lesz ez másképp ezután sem. A szakszervezetek képviselői ennek ellenére bejelentették, hogy most már biztos, hogy hétfőtől meghatározatlan ideig általános sztrájkba kezdenek a tanárok, mert most sem hallottak semmi konkrétumot a fellengzős szavakon túl, ám ők akarják végre azt a béremelést, amit már régóta ígérgetnek nekik. Ligia Deca tanügyminiszter bejelentette ugyan, hogy csütörtökön összeül a tanügyi alkalmazottak új kollektív munkaszerződésével foglalkozó bizottság, de azt is hozzátette, hogy a béremelésekkel kapcsolatos követelések nem tartoznak a bizottság hatáskörébe. Ettől függetlenül mérget vennénk rá, hogy egy nagyon jó bizottsági ülés lesz.

Titkárnő akart lenni a parlamentben, csak éppen drog volt nála

Egy minden valószínűség szerint „tiltott anyagokat” tartalmazó cigaretta lett a veszte annak a fiatal nőnek, aki titkárnőnek jelentkezett a parlament képviselőházába. Feltehetően nem tudta ugyanakkor, hogy a parlamentbe való belépéskor minden alkalommal ellenőrzik, hogy mit hozott aznap magával, az ellenőrző ponton ugyanis találtak nála egy „kézzel készített” cigarettát, amelyben a biztonsági őrök gyanúja szerint nem csak dohány volt. Így aztán hivatalból értesítették a rendőröket, akik nyomozást indítottak az ügyben, és megvizsgálják azt is, hogy pontosan mi van abban a fránya cigiben. Ennyit a titkárnői álmokról…

Hirdetés