Nem akart maszkot viselni a buszon az ortodox pap, majd úgy beszélt egy hölggyel, mint a kapcájával (VIDEÓval)

Látszik, hogy buzgó hívekhez szokott, akik mindent elnéznek neki.

Hirdetés

Kocsishoz sem méltó viselkedést tanúsított egy ortodox pap egy Kolozsvár és Csürülye (Ciurila) között közlekedő buszjáraton. Az egyházi férfi az elején nem volt hajlandó maszkot viselni, amikor pedig erre a többi utas felhívta a figyelmét, még neki állt feljebb.

Végül a sofőr közbelépésére volt szükség, hogy megregulázzák isten tapló szolgáját, és maszkot erőltessenek rá, ám a heves szóváltás tovább folytatódott közte és egy hölgy között, akivel a pópa szintén minősíthetetlen hangnemben beszélt. Az is mondta neki: látszik, hogy nincs otthon férfi. Ezt később a leszállásnál úgy magyarázta: ha lenne otthon férfi, a hölgy nem beszélt volna így vele.

A kolozsvári ortodox érsekség szóvivője, Bogdan Ivanov természetesen elítélte az egyházi ember viselkedését, közölte, hogy ez megengedhetetlen, majd sietett elhárítani a felelősséget azzal, hogy nem sikerült azonosítaniuk az illetőt, és a ruházata alapján valószínűleg nem is pap hanem szerzetes, és valószínűleg a moldovai régi rítusú ortodoxokhoz tartozik, nem hozzájuk.

Hirdetés