Naná, hogy folytatódik a luxusnyugdíjas színjáték: ISMÉT az alkotmánybírákhoz fordul a nép ügyvédje

Ezt a filmet mintha már láttuk volna pár hete.

Hirdetés

Csak nevetni tudunk már azon az alattomos színjátékon, ami az úgynevezett luxusnyugdíjak eltörlésre körül zajlik Bukarestben.

Az egyes politikusok által történelminek nevezett szerdai döntést – a speciális nyugdíjakra vonatkozó progresszív adózás bevezetését – eleve kétkedve fogadtuk, s miközben kiderült, hogy a törvény sem az, aminek látszik, erre ismét porondra lép a nép ügyvédje, hogy megismételje a pár héttel ezelőtti forgatókönyvet: ezúttal is megtámadta az alkotmánybíróságon a jogszabályt.

A nép ügyvédje hivatalát vezető Renate Weber szerint a luxusnyugdíjak megadóztatása egyértelműen diszkriminatív, ezért nyújtották be az alkotmányossági óvást. Az alkotmánybíróság egyelőre nem közölte, hogy mikor tárgyalja az ügyet, de már nagyon várjuk. Időközben a legfelsőbb bíróság is bejelentette, hogy óvást nyújt be, ugyanúgy, mint legutóbb.

Ugye emlékszünk arra, hogy a képviselőház januárban már elfogadta egyszer a luxusnyugdíjak egy részének az eltörlését, csak hát a nép ügyvédje a legfelsőbb bírósággal együtt azonnal a taláros testülethez fordult, az alkotmánybíróság pedig májusban lesöpörte az asztalról a jogszabályt, és mindenki zsebébe visszarakta ügyesen a pénzecskét. A sajátjába is.

Fogadni mernék egy rekesz sörben, hogy így fejeződik majd be a legújabb felvonás is, annál is inkább, mert a nép ügyvédjét és a taláros testületet is ugyanúgy érintett a nyugdíjcsökkentésben.

Hirdetés