Egyre röhejesebb az a színjáték, ami a különleges nyugdíjak megszüntetése körül zajlik

Mindenki haragszik rá, de eltörölni az istennek sem sikerül, s a juttatást alaposan megnyirbáló kezdeményezéseket is leszavazzák.

Hirdetés

A legfrissebb fejlemény a témában éppen szerdai: a szenátus elutasította a speciális juttatások 90 százalékos megadóztatását előíró törvénytervezetet.

Milyen meglepő, igaz?

A tervezetet amúgy az USR honatyái nyújtották be, és most képmutatással vádolják a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőit, akik többször is egyetértettek a speciális nyugdíjak megadóztatásának ötletével, de

amikor ellene kell szavazni, azonnal nyújtják a kezüket.

A tervezet sorsáról egyébként a képviselőház hivatott dönteni. A telenovella eggyel korábbi epizódjának egyébként az alkotmánybíróság volt a főszereplője.

Az alsóház januárban elfogadta a luxusnyugdíjak egy részének eltörlését (bírák, törvényhozók, diplomaták, pilóták esetében), a nép ügyvédje és a legfelsőbb bíróság ezután gyakorlatilag egymással versenyezve támadta meg a törvénytervezetet az alkotmánybíróságon, a talárosok pedig alkotmányellenesnek nyilvánították, így aztán minden maradt a régiben. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Hirdetés