Nagyon úgy néz ki, hogy embert ölt a medve a Székelyföldön

A hegyimentők számoltak be a tragikus incidensről.

Hirdetés

FRISSÍTVE – A rendőrség a nyomozás előzetes adatai alapján azt közölte, nagyon valószínű, hogy a 69 éves gyergyóújfalui férfi halálát valóban medvetámadás okozta.

Mint kiderült, a férfi még reggel ment el otthonról, a felesége szerint a gyergyószentmiklósi piacra indult bevásárolni.

Mivel azonban még délutánra sem ért haza, a nő két másik falubelivel együtt a keresésére indult. A férfi testére annak erdei házától mintegy 150 méterre bukkantak rá. Bevitték a házba, abban a reményben, hogy sikerül feléleszteni, de a kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni érte.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.

Közismert, hogy az ország hegyvidéki régióiban az elmúlt években egyre súlyosabb problémát jelentenek az elszaporodott medvék, amelyek nem csupán a háziállatokat támadják meg, hanem néha az embereket is.

A jelek szerint ez történt most is Hargita megyében, ráadásul az incidens tragédiával végződött.

Legalábbis ez hámozható ki a Salvamont Hegyimentő Szolgálat közleményéből, amely szerint a gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentő Szolgálatot még szombaton este riasztották, hogy egy embert megtámadott a medve, és súlyosan megsebesítette.

Hirdetés

A hegyimentők a zord időjárási és terepviszonyok ellenére viszonylag gyorsan a helyszínre értek, de már hiába: az áldozatot holtan találták egy erdei házban. Megpróbálták ugyan újraéleszteni, de sikertelenül.

A nyomozás első eredményei és a testén levő sérülések alapján már jóval azelőtt meghalhatott, hogy a hegyimentők a helyszínre értek.

A rendőrségi helyszínelők kiérkezése és az előzetes vizsgálatok elvégzése után a holttestet lehozták a hegyekből, hogy alaposabban is megvizsgálják.

Hirdetés