Nagyon belevágtak: az egész országban illegális műtéteket végző kamu szépségklinikára csaptak le

Nagyban nyomták az ipart az álorvosok.

Hirdetés

A jelek szerint hihetetlenül jó biznisz lehet Romániában szépségklinikát működtetni: erre enged következtetni, hogy számos kamu szépészeti „szakorvos” lebukása után még mindig arról érkeznek hírek, hogy a hatóságok újabb ilyen, illegálisan tevékenykedő intézményekre csapnak le.

A legfőbb ügyészség csütörtökön tudatta, hogy – természetesen a rendőrség társaságában – reggel Bukarestben és

az ország 24 megyéjében összesen 45 helyszínen kopogtattak be udvariasan az érintettekhez, hogy házkutatást tartsanak náluk.

Az ügy főszereplői egy bukaresti magán szépségklinika alkalmazottai, akik nem csupán a műintézmény bukaresti székhelyén, de az ország szinte egész területén a klinikával partnerségben álló más cégek – sajtóértesülések szerint akár fodrászatok – helyiségeiben is végeztek plasztikai sebészeti beavatkozásokat.

Mindezt természetesen teljesen törvénytelenül művelték: nem feleltek meg a szakma gyakorlását lehetővé tevő feltételeknek, és persze nem is vezették be a szépészeti beavatkozásokat a cég könyvelésébe.

Konkrétan invazív és noninvazív beavatkozásokat is végeztek olyan személyek, akik nem rendelkeznek megfelelő képesítéssel –

vagyis egyszerűen álorvosok vették kezelésbe a pácienseket.

Ennek egyes értesülések szerint meg is lett az eredménye: a szakszerűtlen beavatkozások nyomán egyes páciensek nem hogy megszépültek volna, de egyenesen eltorzult az arcuk.

A vizsgált helyszínek között ott van a bukaresti Swiss EstetiX nevű szépségklinika is.

Hirdetés

Az ügyészek adócsalás, pénzmosás, testi sértés, okirat-hamisítás és valamely szakma jogtalan gyakorlása miatt indítottak büntetőeljárást.

Mint ismert, Romániában az elmúlt években is számos olyan plasztikai sebész bukott le, aki még sebész sem volt, nemhogy plasztikai.

A legismertebb eset az olasz parkolóőré, Matteo Politié, aki még 2019-ben bukott le, miután egész szép plasztikai sebészeti praxist alakított ki Bukarestben.

De bukott már le ugyanilyen okokból nagyváradi kozmetikusnő is, legutóbb pedig tavaly decemberben lepleztek le egy csalót Bukarestben, aki mindenféle előzetes képzés és engedély nélkül végzett szépészeti beavatkozásokat.

Hirdetés