Mindennek a legalja: gyermekotthonban élő lányokat futtattak prostituáltként Temes megyében

Azért ehhez nagyon elvetemültnek kell lenni.

Hirdetés

Nem sok erkölcsi gát működhet azokban, akik gyermekotthonban élő lányokat foglalkoztattak prostituáltként az elmúlt hónapokban Temes megyében: még az sem tántorította el őket, hogy fogyatékkal élő kiskorúak számára létrehozott gyermekotthonban élő lányokról van szó.

Az illetők most azonban lebuktak: kedden reggel a rendőrség és a csendőrség közösen tartott házkutatásokat több Temes megyei helyszínen is, köztük Temesrékason, a fogyatékkal élő gyermekek számára létrehozott gyermekotthonban.

Az ügy még idén nyáron jutott a hatóságok tudomására: akkor egy, a temesrékasi intézményben élő lány a 112-es sürgősségi számot tárcsázva arról panaszkodott, hogy megerőszakolták.

Akkor a kihallgatás után a rendőrök arra a megállapításra jutottak, hogy a lány hazudik, azonban gyanút fogtak, és igazuk volt: rájöttek, hogy a lányt és több társát is prostitúcióra kényszerítették.

Mint kiderült, három nőről és egy férfiról van szó, akiknek belső segítőjük is volt: az egyik, általuk már behálózott lány négy társát is meggyőzte arról, hogy megéri belépni a „hálózatba”.

Hirdetés

Így aztán a mezőn, az egyik helyi parkban vagy jobb esetben az ügyfelek lakásán zajlottak a pásztorórák, amelyekért a pénzt a stricik gyűjtötték be, a lányok pedig kozmetikumokat és cigarettát kaptak szolgáltatásaikért.

A lányokat futtató három nőt és a férfit a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) temesvári ügyészei faggatják lelkes érdeklődéssel a viselt dolgaikról, ezt követően pedig bűnszervezet létrehozása és gyermekkereskedelem miatt felelhetnek a bíróság előtt – és nagy valószínűséggel magyarázkodhatnak majd cellatársaiknak, hogy miért is gondolták jó ötletnek kihasználni a fogyatékkal élő lányokat.

Hirdetés