Miközben az észak-erdélyi autópálya építése továbbra is csak akadozva halad, egy másik erdélyi sztrádaszakasz még idén elkészülhet

Persze jó, hogy van, ami rendesen épül, de azért mégis bosszantó, hogy nem lehet mindenhol ugyanúgy dolgozni.

Hirdetés

Furcsa kettősség jellemzi a romániai autópálya-építéseket: miközben az észak-erdélyi autópálya, amely Nagyváradtól Kolozsváron és Marosvásárhelyen át Brassóig haladva a magyarok által is nagy számban lakott vidékeket kötné össze, alig halad, egy másik, szintén erdélyi szakaszon példás gyorsasággal dolgoznak.

Az A1-es autópálya Erdélyt és Dél-Romániát összekötő, Nagyszeben és Pitești közötti szakaszának egy viszonylag rövid, de fontos, 13,7 kilométeres szelvényéről van szó, amely Nagyszeben és Bojca között húzódik.

A legfrissebb, hétvégi felvételek tanúsága szerint a szakaszon, ahol egy jókora völgyhíd is épül,

gőzerővel zajlik a munka, egyes részeken már az aszfaltot is leterítették.

Máshol, ahol a terep nem ennyire egyenletes, még néhány völgyhídon és felüljárón dolgoznak.

A közlekedési beruházásokat figyelemmel követő civil szervezet, a Pro Infrastruktúra Egyesület mindezek alapján azt mondja: bár a szakasz elkészülési határideje 2023 márciusa, egyre reálisabbnak tűnik, hogy már jóval a határidő előtt, akár már idén októberben vagy novemberben átadják.

Ez ugyan kis szakasz, de fontos, ezzel ugyanis elkerülhető lesz a zsúfolt Nagytalmács-Vesztény útszakasz, és a helybeli lakosok is tisztább levegőhöz jutnak.

Hirdetés

Mindeközben az észak-erdélyi autópálya egyik Bihar megyei szakasza elkészültének időpontja ismét csak homályba vész, miután a közutak építésével és karbantartásával foglalkozó országos vállalat (CNAIR)

épp az elmúlt hetekben bontotta fel a szerződést a kivitelezővel.

A Bihar község és Bisztraterebes közötti szakaszról van szó, amely kapcsán vita támadt a közútkezelő és a kivitelező között.

A nyertes cég ugyanis jelezte: a hosszú évekkel ezelőtt félbehagyott munkálatok helyszínén számos esetben nem sikerült az állagmegőrzés, így többletmunkálatok szükségesek – ehhez pedig természetesen több pénz is kell.

A közútkezelő viszont erről hallani sem akart.

A vitát végül szerződésbontással zárták le – Sorin Grindeanu közlekedési miniszter szerint a lehető leghamarabb igyekeznek új kivitelezőt találni, a pórul járt váradi cég, a Trameco viszont visszaélésnek tekinti a szerződés felbontását.

Hirdetés