Miközben a kormány fejesei sorra plágiumbotrányba keverednek, Iohannis elmondta, hogy a plágium rossz

Azt is mondta, hogy meg kell reformálni az oktatási rendszert, méghozzá mélyrehatóan.

Hirdetés

Jópofa ez a Iohannis.

Mint tudjuk, a torzszülött koalíció nemzeti-liberális tanügyminisztere, Sorin Cîmpeanu épp a múlt héten mondott le plágiumvádak miatt, a szintén PNL-s miniszterelnök, Nicolae Ciucă pedig már januárban plágiumbotrányba keveredett, igaz, a jelek szerint az ő ügyét azóta is szorgalmasan próbálják eltussolni a háttérben. Erre Klaus Iohannis elnök úr egy hétfői egyetemi évnyitón odanyilatkozza, hogy szerinte zéró toleranciát kellene alkalmazni a plágiummal szemben, hiszen „nemcsak a romániai felsőoktatási rendszer és tudományos kutatás hitelessége forog kockán, de a jövőnk is demokratikus társadalomként”.

Azt is mondta, hogy az oktatási rendszer mélyreható reformjára van szükség, és olyan új oktatási törvényekre, amelyek e „mérgező jelenség” megelőzéséről és szankcionálásáról is gondoskodnak.

Ezek nyilván nem a Sorin Cîmpeanu által kidolgozott oktatási törvénytervezetek lesznek, hiszen azok éppen arra játszottak volna, hogy kihúzzák a csávából a plágiumbotrányba keveredett cimborákat, lévén hogy nagyon hamar elévülne egy-egy ilyen ügy.

Hirdetés

Szóval miközben az általa beiktatott kormány fejesei sorra buknak le a másolt disszertációikkal, Klaus Iohannis arról értekezik nagy vígan egy egyetemi évnyitón, hogy hogy is kéne legyenek a dolgok egy normális országban.

Jópofa ez a Iohannis.

Hirdetés