Kép: Nagy Melinda

Megint a legeslegvégén csúszott ki a svájci bajnok elleni győzelem a CFR kezéből

Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba – állította az ókori görög bölcs, Epheszoszi Hérakleitosz. Dehogynem – bizonyították a kolozsvári focisták a Young Boys ellen.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása óta először volt több mint tízezer néző egy kolozsvári focimeccsen, és mind abban reménykedett, hogy a CFR nyolc hónap után visszavág a Young Boys Bernnek az Európa Ligában a ráadáspercekben, azóta is vitatott bíráskodással elszenvedett 2-1-es vereségért.

Amikor pedig Ciprian Deac szabadrúgása után Cristi Manea már a negyedik percben közelről betalált a svájci kapuba, mindenki elkezdett hinni az édes bosszúban.

Csak a berniek nem. A Young Boys onnan kezdve olyan nyomasztó fölényben játszott, hogy a CFR-nek nem volt több kaput találó lövése, a labda pedig szinte állandóan a hazai térfélen és vendéglábakon volt. A rombolás pedig még ment a kolozsváriaknak, a labda megtartása és az ellentámadások viszont egy pillanatra sem: a játékidő 74 százalékában a svájciaknál volt a labda.

És bár helyzetük kevés volt, az Európa-bajnokság angol–dán meccsén is főszereplővé előlépő Danny Makkelie holland bíró nyolc perces ráadása megroppantotta a CFR-t: Michel Aebischer szabadrúgását Giedrius Arlauskis kapus csak kiütni tudta, Vincent Sierro pedig bevágta a kipattanó labdát.

Hirdetés

Decemberben a 93. és 96. percben lőtt gólt a Young Boys, most a 92.-ben – játékosai aligha olvasták Hérakleitosz filzófiáját. Visszavágó augusztus 10-én Bernben, a magyar futballban ezerszer elátkozott Wankdorf-stadionban.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, első mérkőzés
Kolozsvári CFR–Young Boys Bern 1-1 (Manea 4., illetve Sierro 90+2.)

Hirdetés