Még ki sem engedték Dragneát a börtönből, a DNA máris újabb súlyos vádakkal állt elő

A PSD egykori elnöke megvásárolhatta részvételét Donald Trump 2017-es beiktatására.

Hirdetés

Az új év sem kezdődött túl jól Liviu Dragnea, a PSD volt elnöke számára, aki jelenleg is 3 és fél éves börtönbüntetését tölti a rahovai börtönben a Teleorman megyei önkormányzat fiktív alkalmazásai miatt – újabb bűnvádi eljárást indít ellene a DNA. Most éppen befolyással való üzérkedés, tekintéllyel való visszaélés és nyomásgyakorlás gyanújával vizsgálódnak ellene, és arra kíváncsiak, hogy miként is jutott ki 2017-ben az Egyesült Államokba, Donald Trump frissen megválasztott elnök beiktatására.

A gyanú szerint ugyanis ő és pártja, a PSD vaskos pénzkötegekért vásárolta meg a lehetőséget, amelyet meg is kapott. Az ügyben Gheorghe Dimitrescu, a dragneat annak idején minden (mocskos) eszközzel menteni próbáló Florin Iordache egykori tanácsadója is vastagon benne volt az ügyészek szerint – Dragnea cserébe később főkonzult csinált belőle Bonnban.

A paksaméta többek között egy másik, hasonló simlis ügyet is górcső alá vesz. Az amerikai lobbitevékenységet figyelő legistorm.com még 2017. november 2-án közölt egy írást, amely szerint Dragneáék (néhány hónappal a januári elnöki beiktatás után) újabb 100 ezer dollárt fizettek egy lobbicégnek, a Madison&Co-nak azért, hogy még több magas rangú, befolyásos amerikai politikussal találkozhasson.

Ha a felsorolt vádaknak csak a fele is igaznak bizonyul, szegény Dragnea – aki már így is nagyon nehezen viseli a börtönéveket – könnyen ott ragadhat még néhány évre a rahovai dutyiban.

Hirdetés