Trumpéknál lobbiznak Dragnea érdekében?

Nyilvánosságra került egy dokumentum, mely szerint a PSD 100 ezer dollárt fizetett egy lobbicégnek azért, hogy Liviu Dragnea találkozhasson magas szintű amerikai politikusokkal.
Hirdetés
Az amerikai lobbitevékenységet figyelő legistorm.com november 2-án közölt egy írást, mely szerint egy román politikus  találkozni szeretne az Amerikai Egyesült Államok magas szintű tisztségviselőivel, köztük Mike Pence alelnökkel és Paul Ryan képviselőházi elnökkel. Az említett portál információi szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) 100 ezer dollárt fizetett egy lobbicégnek, a Madison&Co-nak azért, hogy a két említett politikus mihamarabb találkozzon Liviu Dragneával, akiről megemlítik, hogy nemrég két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték választási csalás miatt.
 
A cikk emlékezetet arra, hogy Liviu Dragnea nem sokkal Donald Trump beiktatása után már találkozott az amerikai elnökkel, valamint volt nemzetbiztonsági tanácsadójával, Michael Flynnel és Ed Royce republikánus szenátorral.
 
A Hotnews úgy tudja, hogy a PSD és az amerikai lobbisták közötti kapcsolattartó Gheorghe Dimitrescu, aki jelenleg Florin Iordache (a képviselőház alelnöke és az igazságügyi reform bizottságának elnöke) tanácsadója. Korábban Strasbourgban és New Yorkban teljesített konzuli szolgálatot anélkül, hogy versenyvizsgázott volna.
 
A Rise Project azt írja, hogy a megbízott lobbicég, a Madison and Company LLC korábban Adrian Năstasénak is dolgozott. A tényfeltáró portál információi szerint a PSD három részletben fizette ki a cég szolgálatait, melynek értéke 100 ezer dollár.
 
Az üggyel kapcsolatosan Dragnea pénteken úgy nyilatkozott, az általa vezetett alakulat senkivel sem kötött erre vonatkozó szerződést. „Én is olvastam reggel a hírt, és telefonáltam is a párthoz. Gondoltam, előfordulhat, hogy valakinek esetleg támadt egy ilyen ötlete. De a PSD-nek nincs semmiféle szerződése ilyen cégekkel, és nem is fizetett egy lejt sem” – idézi az Agerpres Dragneát.
 
Arra a kérdésre, hogy tervez-e az Amerikai Egyesült Államokba látogatni a közeljövőben, a PSD-elnök azt mondta, nem áll szándékában, de ha meghívást kap, szívesen eleget tesz ennek.
 

Hirdetés