Már rács mögött töltötték az éjszakát a rendőrök, akik miatt meghalt egy férfi Piteşti-en

Az ügyészség szigorúan jár el az ügyben.

Hirdetés

Nem maradt következmények nélkül az a felháborodást keltő rendőri akció, amely nyomán Piteşti-en életét vesztette egy férfi: az Argeş megyei törvényszéki ügyészség illetékes ügyésze vasárnap este két rendőr 24 órás őrizetbe vételéről döntött.

Mindez annak nyomán történt, hogy a boncolás során kiderült: a férfi halálát az erőszakos eljárás okozta, a halál közvetlen oka pedig a nyak és a mellkas lágy részeinek összenyomódása által előidézett fulladás volt.

Ugyanakkor az áldozat véralkoholszintje meghaladta a 2 ezreléket. A boncolás során koponya- és agyi sérüléseket is megállapítottak.

Ezért aztán a bűncselekmény besorolását is módosították: először gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoztak, vasárnap estétől viszont már halált okozó testi sértéssel gyanúsítják a rendőröket.

Akiket ennek nyomán őrizetbe vettek, hétfőn pedig az ügyészség a 30 napos előzetes letartóztatásukat kéri – erről az illetékes bíróság dönt.

Hirdetés

Az igyekezetet az is indokolhatja, hogy Florin Cîţu miniszterelnök is gyors vizsgálatot kért az ügyben.

Mint megírtuk, múlt héten a hivatalos rendőri tájékoztatás szerint a rendőrség járőrcsapata egy tűzesetnél biztosította a helyszínt, amikor egy teraszon italozó, részeg férfi megtagadta a távozást. A rendőrök meg akarták bilincselni, de a 63 éves férfi ellenszegült.

Mint kiderült, az idős férfi egy helyi mérnök.

Hirdetés