Már a DNA vizsgálja, hogy mennyire makulátlan Dan Barna, a korrupcióellenesek vezérbikája

A miniszterelnök-helyettesről azt gyanítják, hogy európai uniós pályázatokkal sumákolt, ez hamarosan ki is derülhet.

Hirdetés

Lám-lám, milyen fura fintora a sorsnak, hogy épp a Büntetőügyesek nélküli közéletet! elnevezésű kezdeményezés élére álló Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke is közel került ahhoz, hogy a vádlottak padjára üljön.

A miniszterelnök-helyettes ellen – mint ismeretes – épp a kormány alá rendelt csalásellenes hivatal (DLAF) indított vizsgálatot még 2019-ben, miután visszaéléssel gyanúsították meg. Az ügyben az a fejlemény most, hogy a nyomozati dokumentum közben átkerült a korrupcióellenes ügyészséghez (DNA), szóval Barnának várhatóan lesz majd egy-két álmatlan éjszakája a közeljövőben.

A politikus volt cégének ügyeiről a Rise Projekt tényfeltáró portál közölt cikket, melyben azzal vádolták, hogy három európai uniós projekt lebonyolításakor is visszaélést követett el hátrányos helyzetű személyek kárára, és ebből baráti köre és nővére is hasznot húzott.

Dan Barna természetesen azonnal felvette az áldozati pózt és lejáratást kiáltott, a DNA-hoz átkerült ügy kapcsán kedden pedig arról beszélt, természetesen az USR-féle kezdeményezés szellemében azonnal visszavonul a politikából, ha bűnvádi eljárás indul ellene. Persze továbbra is azt állítja, semmi köze ehhez az egész történethez, tudomása szerint négy név szerepel a vizsgálati dokumentumban, de egyik sem az övé.

 

Hirdetés