Magyarellenesség: a Steauának is fizetnie kell, miután a szurkolói lementek állatba

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) is felébredt végre, valamiért épp a székelyföldi fociklubok szabálymódosító javaslata után.

Hirdetés

Lassan, de felébredt a Román Labdarúgó-szövetség is (FRF), és úgy döntött, megbírságolja a bukareti CSA Steaua futballklubot a szurkolók magyarellenes kirohanásai miatt.

Az FK Csíkszereda elleni második ligás meccsre augusztus 4-én került sor, melyen a katonacsapat szurkolói nem csupán fáklyákra gyújtottak rá, hanem magyargyalázó rigmusokra is, s a stadion bemondója hiába próbálta csitítani őket arra hivatkozva, hogy

a klubnak tesznek rosszat a soviniszta hőbörgéssel.

A szokásos, a magyarokat saját szülőföldjükről kitessékelő skandálások mellett persze magyarellenes molinókat is mutogattak.

Ezért a FRF 10 ezer lejes bírsággal kínálta meg a bukaresti csapatot.

Az első ligát szervező Profi Labdarúgó Liga (LPF) ennél gyorsabb volt: augusztus 11-én a konstancai szurkolók Sepsi OSK-nak címzett magyarellenes óbégatása után 10 500 lejes pénzbüntetést szabott ki a Farul csapatára.

Azt nem tudhatjuk, hogy a FRF miért épp most hozta meg a döntését, de az tény, hogy kedden a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda képviselői közös szabálymódosító javaslatot küldtek a szövetségnek annak érdekében, hogy súlyosabban büntessék a szurkolók magyarellenes kirohanásait. Az indítványra a FRF egyelőre nem reagált érdemben.

Hirdetés