pazs

Ha nem tudná eldönteni, kire szavazzon az elnökválasztáson, segítünk

2019. október 25., péntek 10:51

Elképzelhető, hogy vannak olyan olvasóink, akiknek álmatlan éjszakákat okoz a közelgő államelnök-választás, mert még mindig nem döntötték el, melyik jelöltnek adományozzák a voksukat (oké, legalábbis a második fordulóban – ha lesz –, mert az elsőben, mint tudjuk, minden rendes magyar ember…), de szeretnének élni állampolgári jogukkal.

Nos, a bizonytalankodóknak segít a votulmeu.com nevű oldal, ahol egy viszonylag rövid, a politika szinte minden fontosabb területére kiterjedő teszt kitöltésével visszajelzést kaphatnak arról, a mérhető támogatottsággal rendelkező romániai elnökjelöltek közül melyiknek/melyikeknek a nézeteihez állnak legközelebb (és kitől állnak legtávolabb, persze). A különböző területek (gazdaságpolitika, társadalom- és kultúrpolitika, bel- és külpolitika) között súlyozni is lehet, attól függően, mennyire tekinti hangsúlyosnak a válaszoló egyiket-másikat.

Az online kvízek és hasonlók nagy rajongójaként természetesen én is kitöltöttem a tesztet. Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, annyit elárulhatok, hogy az eredményeim alapján tényleg Kelemen Hunor–Theodor Paleologu-döntő lenne. Node ha mégse az lesz…?

Hirdetés
Hirdetés