Lepődjünk meg együtt: folytatódik a Ki akarja inkább eltörölni a speciális nyugdíjakat című vetélkedő

A tavalyi szánalmas színjáték után ismét ott tartunk, hogy a pártok egymásra licitálva próbálnak politikai hasznot húzni a történetből.

Hirdetés

Nem volt túl vidám év a tavalyi, de azon például jókat lehetett nevetni, hogy a parlamenti pártok milyen szánalmas gesztusokkal próbálták meggyőzni a választóikat arról, hogy

ők aztán becsszó eltörölnék a speciális nyugdíjakat,

miközben pontosan tudták, hogy a témában érintett alkotmánybíróság állandóan visszadobja majd ezeket a teátrális kezdeményezéseket.

Oké, értjük: választási év volt, be kellett lengetni ezt-azt a népnek, de

a lemez még mindig pörög a lejátszón.

Most például a luxusnyugdíjakat feltaláló Szociáldemokrata Párt jelentkezett be a Ki utasítja el inkább a juttatást című vetélkedőre: Alfred Simonis, a PSD alsóházi frakciójának a vezetője kedden bejelentette, már be is nyújtottak egy törvénytervezetet a honatyák speciális nyugdíjának az eltörléséről.

Simonis persze rúgott egyet a legnagyobb kormánypártba, amiért a liberálisok semmi konkrét tervvel nem álltak elő a kampányígérgetések ellenére. Pedig Dan Barna épp pár napja beszélt arról, hogy nyugi, készül a nagy terv, és épp a nyugdíjba vonult honatyák különleges juttatásával kezdené meg a luxusjuttatás eltörlését.

Nem maradhatott ki a buliból az RMDSZ sem:

Hirdetés

Kelemen Hunor szövetségi elnök a múlt héten mondta, egyetértenek az összes speciális nyugdíj eltörlésével. A folyamatosan meglepődő Claudiu Năsui gazdasági miniszter legutóbb például azon lepődött meg, hogy az elmúlt négy évben 60 százalékkal növekedtek a különleges nyugdíjakra fordított kiadások.

Kiderült például, hogy van olyan nyugdíjas, aki Donald Trumpnál is nagyobb juttatásnak örvend, akinek a számlájára havonta 78 634 lejt utalnak – ez átszámolva valamivel több mint 19 600 dollár.

Hirdetés