Lehet, hogy a vírus ellen véd a maszk, de az ellen nem, hogy felismerjenek, ha kiraboltunk egy boltot

Ezt Franciaországban tanulta meg egy román bűnöző.

Hirdetés

Nem jött be a számítása annak a román bűnözőnek, aki két boltot is kirabolt Franciaországban, de arra számított, hogy a szájmaszk miatt úgysem ismerik majd fel.

A számítása olyannyira nem jött be, hogy már el is ítélték.

A 35 éves román férfi először négyezer euró értékű ékszert lopott el egy ékszerüzletből a Franciaország középső részén található Blois városában, még június 20-án. Ez úgy sikerült, hogy tettestársa közben lekötötte a boltos figyelmét: egy, a kirakatban látható ékszer felől érdeklődött, és amíg a boltos hátat fordított, hősünk szépen elemelte az ékszereket.

Két hét múlva ugyanezzel a módszerrel lovasítottak meg ötezer eurót egy bár pénztárából egy La Baule-Escoublac nevű településen.

Itt azonban a biztonsági kamera felvette a lopást, a bár tulajdonosa pedig azonosította a román elkövetőt, miután a rendőrség kilenc gyanúsított arcképét is megmutatta neki.

Ezek után könnyedén elfogták, igaz, nem sokon múlott: éppen akkor kapcsolták le, amikor el akarta hagyni az országot, hogy hazatérjen Bukarestbe. A férfinál kétezer eurónyi készpénzt találtak.

A bírósági tárgyaláson természetesen tagadni próbálta a bűnösségét.

Hirdetés

Konkrétan azzal védekezett, hogy a felvételen látható elkövető kiléte nem állapítható meg, hiszen szájmaszkot viselt.

A bíró azonban leintette, mondván: még ő is felismerte, hogy a felvételen ugyanaz a személy látható, aki éppen előtte áll, és tagadni próbálja, hogy így van.

Ráadásul a mobiltelefonja is lebuktatta, azt ugyanis mindkét bűncselekmény helyszínén bemérték a rablások időpontjában.

Ennyi „véletlen” egybeesés, na meg az, hogy a férfit már korábban is elítélték hasonló bűncselekmények miatt, már elég volt a bizonyossághoz, és egy év szabadságvesztésre ítélték.

Nem hiába mondják az illetékesek, hogy a maszkokat rendeltetésszerűen kell viselni.

Hirdetés